MK Group i AIK Banka zvanično su uručile donacije porodilištima u Bosni i Hercegovini, u sklopu regionalnog projekta “Podrška porodici”, koji se osim u BiH, realizuje u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Ukupna vrijednost donacija za tri porodilišta u Bosni i Hercegovini iznosi 200.000 evra.

Za ovaj iznos porodilištu Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu doniran je laparoskopski stub, dok su donaciju u Republici Srpskoj podijelila porodilišta bolnice “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru i Bolnice Gradiška, za nabavku prijeko potrebne medicinske opreme.

Predstavnici MK Group i AIK Banke obišli su porodilišta u sve tri bolnice, i u razgovoru sa njihovim rukovodstvom i načelnicima ginekološko-akušerskih odjeljenja, pohvalili efikasnu realizaciju donacija i nabavke opreme. Andrija Vukotić, direktor Bolnice “Doktor Mladen Stojanović”, složio se sa ovom konstatacijom.

“Donacija je omogućila našim zdravstvenim radnicima da pruže kvalitetniju uslugu pacijentima. Nadamo se da će i druge kompanije slijediti ovaj lijep primjer podrške zdravstvu i porodilištima”, rekao je Vukotić.

Regionalni projekt “Podrška porodici” ima cilj da obezbijedi bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođenčad, ali i da dugoročno pruži podršku porodičnoj politici i mjerama za poticaj nataliteta u zemljama regiona u kojima posluju AIK banka i MK Group. U lokalnim sredinama u kojima su prisutni, tokom proteklih pet godina izdvojile su preko pet miliona evra za društveno odgovorne akcije.

Izvor: kozarski/Infoprijedor