Nikola Antonić (17) iz Prijedora podlegao u UKC RS povredama zadobijenim u sudara motora u kojem je 28. oktobra stradao Andrej Lukač (18)

Nikola Antonić (17) iz Prijedora podlegao je sinoć u UKC Republike Srpske povredama koje je zadobio u tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 28. oktobra u Tukovima kod Prijedora kada je došlo do direktnog sudara dva motocikla.

To je druga žrtva ovog tragičnog sudara, budući da je nakon udesa na licu mjesta preminuo Andrej Lukač (18) i to samo devet dana nakon što je proslavio punoljetstvo. Antonić je u nakon sudara hospitalizovan u UKC Republike Srpske. Danima se nalazio u komi i bio je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

“Nažalost, i pored svih napora ljekara da mu spasu život, pacijent je preminuo sinoć u 19 časova”, rekli su za UNU u UKC Republike Srpske.

Podsjetimo, tragedija se dogodila 28. oktobra oko 22 časa na magistralnom putu Prijedor – Sanski Most kada je došlo do direktnog sudara motocikla “gilera” kojim je upravljao Lukač i skutera “peugeot” kojim je upravljao Antonić.

Kobno preticanje i ugašena svjetla

Kritične noći tri motocikla kretala su se magistralnim putem prema Sanskom Mostu. Na jednom djelu puta krenuli su da pretiču vozilo ispred sebe kada je iz suprotnog pravca naišao četvrti motocikl, skuter “peugeot”. Navodno na skuteru nije bilo upaljeno svjetlo, pa ga ostali motociklisti nisu na vrijeme uočili.

Došlo je do direktnog sudara “peugeota” i “gilere”, a oba vozača su pala na asfalt. Nakon sudar na točak jednog od slupanih motora naišao je K.Č. sa skuterom “piaggio” koji se zanio i pao, ali je prošao bez težih posljedica.

Otac poginuo nesrećnim slučajem, stric stradao na istom mjestu

Žitelji Prijedora o Antoniću imaju samo riječi hvale. Kažu da se bavio popravkom motora u radionici koja se nalazi na imanju njegovog djeda. Vjeruje se da su kritične večeri ostali motociklisti krenuli u njegovu radionicu, a da je on u tom trenutku isprobavao skuter na čijoj je popravci radio.

Prema nezvaničnim informacijama Antonić je odrastao bez oca, koji je stradao nesrećnim slučajem, a svega 200 metara od mjesta sudara prije više godina je poginuo njegov stric.

Ova tragedija zavila je Prijedor u crno. Na društvenim mrežama prijedorčani se tužnim porukama opraštaju od stradalog Antonića.

“Grad okovan tugom i mučnom tišinom”

“Danas je naš grad okovan tugom i mučnom tišinom. Još jedan mladi život je ugašen, a u svima nama je ostala praznina. Nikola, dječače dobri, neka ti Bog podari mir, a tvojoj porodicu snagu da izdrži neizdrživ bol.

Nema riječi koje mogu da opišu kako se osjećam kao čovjek i neko ko živi u ovom gradu. Čuvajte se djeco, pazite u saobraćaju, ne ostavljajte nas više nikada sa ovom golemom knedlom u grlu”, napisao je na Facebooku prijedorski odbornik i direktor “Toplana AD Prijedor” Duško Miletić.

Izvor: UNA