БАЊАЛУКА, 5. ЈАНУАРА /СРНА/ - Вршилац дужности директора Инвестиционо развојне банке /ИРБ/ Републике Српске Дражен Врховац.

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac prisustvovaće sastanku predstavnika partnerskih institucija Zelenog navigatora Zapadnog Balkana na kojem će se razgovarati o modalitetima funkcionisanja i ciljevima ovog Udruženja.

Tema sastanka su mogućnosti koje pruža članstvo u Zelenom navigatoru i šanse za dodatnu afirmaciju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u području projektnog finansiranja i integrisanja Banke u regionalne i međunarodne tokove kada je pitanju realizacija projekata u skladu sa „Zelenom agendom“.

Biće govora i o usaglašenosti ciljeva i područja rada Udruženja sa strateškim i prioritetnim pravcima djelovanja Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Zeleni navigator Zapadnog Balkana osnovan je od strane Razvojnog fonda Vojvodine, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Garantnog fonda Republike Srpske, radi sprovođenja „Zelene agende“. Primarni cilj Udruženja je da podstakne investicije privatnog sektora na Zapadnom Balkanu kroz razvoj projekata koji generišu vraćanje ulaganja jačanjem klimatske saradnje među donatorima u regionu.

priijedor24h