Rame uz rame s muškim kolegama krstare dobojskim ulicama. Maja i Snježana dobojske su taksistikinje koje razbijaju predrasude o ženama vozačima. Nije im se desilo, kažu, da im mušterija odbije vožnju, ali iznenađenja su svakodnevna.

“Budu baš iznenađeni prijatno, mada su mi najslađa ova djeca kad vide, onda rodtelje svoje udaraju po rukama vidi vidi žensko vozi taksi”, priča nam taksista Maja Vasilić.

Za volanom su desetak sati. Dnevno obave  tridesetak vožnji. Uz gradske, nerijetko pođu i do Beograda ili Novog Grada. Iako bude i neprijtnih situacija, ljubav prema pozivu ih pobjeđuje.

“Upoznaješ nove ljude pomažeš im u neku ruku, odvedeš do određenog cilja“, kaže taksista Snježana Vujić.

Poznaju grad, odgovornije su, pažljivije od muškaraca, priznaje poslodavac. Iako ne krije da je i sam bio iznenađen kada su se prijavile, opravdale su ukazano povjerenje.

“Mi u  našoj centrali imamo jako puno poziva gdje putnici imaju želju da ih upravo njih dvije voze tako da mislim a je o dovoljno za reći“, izjavio je njihov poslodavac Imer Vugdalić.

Kao i u svakom poslu podrška najbližih, i dobra organizacija su ključ. Snježanu je za posao prijavio muž i kaže, nakon šest mjeseci staža taksiste, ponosan je na nju.

Izvor: ATV