U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati promjenljivo oblačno i malo toplije vrijeme, uz sunčane periode i dnevnu temperaturu vazduha i do 17 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, na jugu samo ponegdje slaba kiša, a oko rijeka i po kotlinama magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno, uz sunčane periode i malo toplije, slaba kiša padaće samo ponegdje na jugu, a u pojedenim predjelima na sjeveru magla i niski oblaci zadržaće se duže tokom dana, dok će u poslijepodnevnim časovima doći do novog naoblačenje sa zapada koje u noći donosi slabu kišu.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od dva do devet, na jugu do 12, a dnevna od 13 do 17, u višim predjelima i mjestima sa maglom od devet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar, pretežno južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidromteorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13 časova: Bjelašnica četiri, Drvar šest, Bihać i Sanski Most sedam, Mrakovica, Srbac, Doboj, Prijedor i Gradačac osam, Ribnik, Šipovo i Banjaluka devet, Kalinovik, Mrkonjić Grad i Bugojno 10, Bijeljina 11, Gacko, Rudo, Jajce, Livno i Tuzla 12, Foča, Han Pijesak, Nevesinje, Višegrad, Srebrenica 13, Sokolac, Zvornik, Grude, Sarajevo i Zenica 14, Mostar 15, Bileća i Trebinje 17, Neum 19, te Stolac 20 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo