Prijedorski Moto kolub „Otpisani“ organizovao je  tradicionalno novogodišnje darivanje krvi. „Ovo je jedna humana akcija koja doprinosi boljem organizovanju i na transfuziologiji i u društvu.

Našim gestom želimo da podstaknemo i druge, ogotovo mlade ljude, da nam se pridruže“, ističe Slavko Vrućinić, predsjednik kluba.

Članovi ovog kluba godišnje daruju krv tri do četiri puta i ističu da je to samo jedan od načina na koji pokazuju svoju humanost.

„Ovo je prilika  da se razbije ta predrasuda da su bajkeri opasni momci, momci tvrdog srca. Jednostavno koristimo svaku priliku da pokažemo humanost, da pokažemo svoju dobru namjeru, jer to je svakako dio nas“, kaže Aleksandar Jeftić.

Pandemija korona virusa bila je skoro prepolovila broj dobrovoljnih darivanja krvi. Na radost transfuziologa, ali i svih onih kojima je potrebno, ove godine stanje je bitno drugačije.

„Otkad je transfuziologije, ova godina  biće rekordna . Imamo već preko 2800 uzetih doza, tako da se nadam da ćemo ove godine preći tri hiljade“, kaže specijalista transfuziolog Dragana Tatić Sevimli.

Izvor; kozarski