Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH koje je izazvalo brojne reakcije sa svih strana.

“Ja sam već ranije najavio da će se desiti izdaja unutar opozicionih redova i da će SNSD imati četvrtog delegata. Nije izdao Pokret za državu nego su izdali ljudi unutar opozicionog bloka – PDP, SDS i Nebojša Vukanović. Vukanovićevi poslanici nisu glasali za kandidata PDP-a to tvrdim odgovorno. Za jednog sam siguran, za preostalu dvojicu nisam”, kaže Nešić za ATV.

Nešić je rekao i da postoji pretprostavka da dva poslanika iz redova SDS nisu glasala za kanidata PDP-a.

“Sigurno tri poslanika opozicije nisu glasala za kandidata PDP-a”, naglašava Nešić.

Nešić je za ATV rekao da su opozicioni poslanici to namjerno uradili.

“Namjerno su glasali više za SDS, jer je svima bilo jasno da je dovoljno 14 glasova za jednog poslanika  a oni su napravili 16 za SDS. Onaj jedan nevažeći listić je napravio Vukanović”, poručio je Nešić.

Prema Nešićevim riječima, Vukanović želi da dovede SDS i PDP u što nepovoljniju poziciju jer na osnovu pada njihovog rejtinga raste njegov rejting.

“On želi kroz Narodnu skupštinu, kroz vikanje, klevetanje, iznošenje laži da preuzme apsolutno lidrsku poziciju u opoziciji. On bukvalno razvalio komplet opoziciju, njeno jedinstvo. Sada želi da uništi ostatke prvenstveno SDS-a a onda i PDP-a”, rekao je Nešić za ATV.

Izvor: ATV