Dalibor Mandić (36) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubio Ariela Bogdanovića (28), potvrđeno je za Banjaluka.net.

Njih dvojica su zajedno radili u jednoj IT firmi u Banjaluci, a motiv ubistva je sukob zbog djevojke.

Kako UNA saznaje, osumnjičeni Mandić je unaprijed planirao zločin, pripremio je odjeću, te nož kojim je izvršio zločin. Nastradalog Ariela sačekao je na putu sa posla.

Zločin se dogodio oko 19.40 i sve je započelo u blizini Tržnog centra “Delta”. Bogdanović je bježao od ubice sve do benzinske pumpe, gdje je pao, a osumnjičeni ga je hladnokrvno izbo nožem dok je ležao na zemlji.

Nakon zločina Mandić je skinuo odjeću sa sebe i bacio je u kontejner. Policija je tu odjeću (crvenu jaknu) pronašla.

“Upravo ta izopštenost na poslu je motiv ubistva. On je juče ranije završio na poslu i otišao je kući po ruksak u koji je stavio rezervnu odjeću, te je ponio i nož. Zatim je ruksak sakrio u kampusu i otišao da čeka Bogdanovića kada krene sa posla”, pišu mediji.

Kako navode, on se presvukao, a crveni duks i drugu odjeću bacio u kantu za smeće, zatim pobjegao prema stanu u kojem je živio, a da je nož bacio u Vrbas, gdje će ga danas tražiti ronioci.

Osumnjičeni Mandić je u policijskoj stanici priznao ubistvo i rekao policiji gdje je bacio nož kojim je izvršio zločin. U toku je potraga za nožem.

Izvor: banjaluka.net