Na više lokacija u sjevernom dijelu Kosova i Metohije Srbi postavili barikade u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i Zvečanu, oglasile su se i sirene. U prekidu je i internet i mobilna mreža na sj everu Kosova, prenosi Sputnjik.

Manji broj pripadnika kosovske policije raspoređen je u Bošnjačkoj mahali i u naselju Tri solitera.

Gradom patroliraju vozila Euleksa.

O posljednjim događanjima na KiM i odgovoru Beograda, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoriće danas u 19 sati.

Veći broj ljudi se okupio na ulazu i izlazu iz Leposavića, u Rudaru kod Zvečana i u Srbovcu.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Petković: Hapšenje Pantića je Kurtijeva brutalna odmazda i zastrašivanje Srba

Pripadnici Kurtijeve kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Јarinje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

U Petkovićevom saopštenju se navodi da je Dejan Pantić sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema posljednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza.

– Riječ je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na sjeveru, uključujući i policiju – ističe Petković.

Autor: RTRS