Hidrološka situacija u Prijedoru je povoljnija u odnosu na jučerašnji dan potvrdio je novinarima šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta.

On je potvrdio da se rijeka Miloševica povukla u svoje korito tako da više ne predstavlja opasnost za zaplavljene dijelove naselja Vrbice i Topolik.
” Vodostaj rijeke Sane je 447 centimetara, a Gomjenice 533 s tim što je ova rijeka u svom gornjem toku u Omarskoj u opadanju.Rijeka Sana u Ključu opada, a u Sanskom Mostu stagnira”, potvrdio je Krneta.

On je dodao da za sada nema opasnosti od novih izlijevanja voda, a da se po ovim podacima i izvještajima sa terena može očekivati dalje poboljšanje situacije.
“Tokom noći ekipe Civilne zaštite i Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice bile su na terenu i provodili aktivnosti ispupavanja vode , a dvije porodice su evakuisane čamcima na sigurno”, rekao je Krneta.
On je dodao da je u jednom dijelu naselja Topolik i Vrbice voda ušla u stambene objekte, mada se trenutno povukla, a o broju ne možemo govoriti dok se ne snimi stanje na terenu sada kada su prestale padavine.
Sve putne komunikacije su prohodne.

Izvor: prijedorgrad