U Prijedoru će sutra, 23.decembra zvanično biti otvorena manifestacija “Prijedorska zima”, a dešavanja u gradu u okviru tog program najavila je danas na konferenciji za medije šef kabineta gradonačelnika Danijela Dodoš.
Ona je Prijedorčane pozvala da već sutra u 11 časova u Muzeju Kozare prisustvuju predavanju etnologa Marije Radaković o božićnim običajima.
” Manifestacija će zvanivčno biti otvorena u 20 časova kada će Nešo Galija održati koncert na Trgu majora Zorana Karlice, gdje će se odvijati i većina ostalih sadržaja”, istakla je Dodoševa.
Za subotu, 24. decembra, planiran je nastup učenika osnovnih škola “Jovan Dučić” Lamovita i “Petar Petrović Njegoš” Busnovi od 18 časova, od 20 muzički nastup Veče sa Mirjanom Boltić i Dejanom Ćulumom, a narednog dana u 20 časova nastup benda “Bečars”.
U ponedjeljak, 26. decembra, u 18 časova predstaviće se učenici osnovnih škola “Petar Kočić” Prijedor i “Mladen Stojanović” Ljubija, a od 20 časova uslijediće veče tamburaša u Prijedoru.
Dan kasnije u 11 časova u Gradskoj čitaonici održaće se radionica izrade novogodišnjih ukrasa, a na Trgu majora Zorana Karlice u 18 časova nastupiće učenici osnovnih škola “Desanka Maksimović” Prijedor i “Vuk Karadžić” Omarska i od 20 časova di-džej Vladimir Zorić i prijatelji.
U srijedu, 28. decembra, od 10 do 11 časova predviđena je Novogodišnja bajkoteka u Gradskoj čitaonici, od 12 časova škola slikanja Borisa Eremića sa polaznicima o temi zime u Muzeju Kozare, a na Trgu majora Zorana Karlice nastupi Ženskog kamernog hora “A vista” od 18 časova, te benda “Korzo” od 20 časova.
U četvrtak u 18 časova nastupaju učenici osnovnih škola “Branko Ćopić” i “Dositej Obradović”, a u 20 ansambl “Nostalgija”, dok je za petak u podne planirana dječija nova godina, za 18 časova predstava “Crvenkapa” koju Pozorište Prijedor igra besplatno za poklon najmlađima, a za 20 časova nastup benda “Frid”.
U subotu, 31. decembra, od 12 do 13 časova je Leptirić šarenić – Zimska čarolija za djecu, a od 20 časova proslava i doček Nove godine na otvorenom uz di-džeja Marka Kralja i pjevača Baneta Mojićevića.
U kinu “Kozara” će se u okviru ove manifesatcije narednih devet dana po cijeni ulaznice od 2 KM prikazivati crtani film “Medo sa sjevera” sa sinhronizovanim prevodom i projekcijom od 18 časova, a od 20 časova film “Trougao tuge”, pobjednik Kanskog festivala.
“Ovim putem Gradska uprava kao organizator ove manfiestacije poziva sve sugrađane i goste našeg grada da nam se narednih dana pridruže, da pronađu neke od ponuđenih sadržaja za sebe I ugodno se provedu u ove pretpraznične dane, a svima na ovaj način želimo srećnu i uspješnu nastupajuću 2023.godinu”, poručila je Dodoševa.

Izvor: prijedorgrad