БАЊАЛУКА, 6. ЈАНУАРА /СРНА/ - Српски члан и предједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је како је у свим православним храмовима и породичним домовима вечерас празнично.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je građanima Badnje veče i predstojeći Božić, sa željom da žive u miru i razvijaju Republiku Srpsku.

Vjerujećem narodu i svima koji proslavljaju želim srećno Badnje veče i predstojeći Božić uz tradicionalni pozdrav Hristos se rodi! Želim svima mir i blagostanje, da živimo u miru, razvijamo Republiku Srpsku, a našim građanima porodičnu, ličnu, profesionalnu i svaku drugu sreću – rekla je večeras Cvijanovićeva.

 

Cvijanovićeva je večeras prisustvovala večernjem bogosluženju, a potom i nalaganju badnjaka ispred Hrama Svetog velikomučenika Georgija u banjalučkom naselju Paprikovac, kojem je prisustvovao i veliki broj vjernika.

Cvijanovićeva je izjavila kako je u svim pravoslavnim hramovima i porodičnim domovima večeras praznično.

– Divno i praznično je večeras u svim našim hramovima, kao i u porodičnim domovima – napisala je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Ona je navela da je uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića prisustvovala večernjem bogosluženju i osveštanju badnjaka u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u banjalučkom naselju Paprikovac.

Ovom molitvenom činu prisustvovao je i veliki broj djece.

pska pravoslavna crkva (SPC) proslavlja danas Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić.

Autor: SRNA/Srpskainfo