Foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Postoji mnogo znakova koji ukazuju da imate dobrog muža, to je muškarac koji vam pomaže, teši vas i usrećuje, sluša vaše želje, snove i probleme, voli vas… Dobrom suprugu verujete i znate da na njega možete da se oslonite.

Isto tako, to je osoba koja sa vama može da podeli i svoje “nedostatke”, tačnije, greške koje će neminovno učiniti kroz život jer niko nije savršen.

Stručnjaci se slažu da je dobra komunikacija najvažniji temelj za uspešan brak. Ona podrazumeva deljenje lepih stvari u životu, ali i razočarenja, neuspeha i poraze.

Dobri supruzi i supruge priznaju međusobno svoje greške partneru, očekuju razumevanje za svoje postupke, ali i traže rešenja kako ne bi ponavljali iste greške.

Oni znaju da nisu savršeni, ne ponašaju se arogantno kada znaju da nisu u pravu. Naprotiv, kada partner ima drugačije mišljenje od njih, poslušaće ih i poštovati njihovo mišljenje čak i ako se sa njim ne slažu. Neće se bojati da zatraži stručnu pomoć trećih osoba.

Kada vam se pokvari automobil, bez razmišljanja ćete ga odvesti na servis. Kada se pokvari nešto u vašem braku ili vezi, da li ćete ga tretirati isto kao i svog limenog ljubimca?

Izvor: zadovoljna.hr