Danas je iz budžeta grada Prijedora počela isplata subvencija kamata za stambene kredite za mlade i mlade bračne parove na tekuće račune korisnika, najavio je Dragan Vučenović, šef odsjeka u Odjeljenju za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

On je naveo da je putem javnog konkursa za 2022. godinu zaprimljeno 96 zahtjeva od kojih je 95 odobreno, a jedan nije ispunjavao uslove pravilnika, te da je za ove namjene u budžetu grada planirano 80.000 KM.
“Cilj programa je stvaranje uslova za ostanak mladih u Republici Srpskoj i gradu Prijedoru i pružanje podrške razvoju porodice kroz omogućavanje što povoljnijh uslova za stambeno zbrinjavanje”, rekao je Vučenović na konferenciji za medije u Prijedoru.
On je podsjetio da grad Prijedor od 2019. Godine realizuje program subvencije kamatne stope za stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u visini od jednog procentnog poena kamate i da su do danas odobrena ukupno 223 zahtjeva.
Vučenović je dodao da, pored ovog programa, grad nastavlja i druge vidove podrške mladim i mladim bračnim prarovima kao što su dodjela sredstava za novorođeno dijete, vantjelesnu oplodnju, stipendije, omladinske projekte, Ponosne kartice Republike Srpske i drugo.

Izvor: prijedorgrad