ГРАЧАНИЦА, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Стефан /11/ и Милош /21/ Стојановић, које је на Бадњи дан ранио припадник косовских безбједносних снага у селу Готовуша код Штрпца, добили су од удружења "Матица Грчка" у Србији ваучере за љетовање у Грчкој.

Stefan (11) i Miloš (21) Stojanović, koje je na Badnji dan ranio pripadnik kosovskih bezbjednosnih snaga u selu Gotovuša kod Štrpca, dobili su od Udruženja “Matica Grčka” vaučere za ljetovanje u Grčkoj.

Vaučere za desetodnevno ljetovanje u Grčkoj Stefanu i Milošu uručio je predsjednik Udruženja Hristos Aleksopulos, koji je rekao Srni da je ovo pomoć za dvojicu srpskih junaka, kako bi zaliječili traume koje su preživjeli.

Aleksopulos je podsjetio je proteklih 30 godina “Matica Grčka” bila neprestano uz srpski narod na cijeloj teritoriji bivše SFRJ.

On je poručio da Grčka i Grci nikada neće okrenuti leđa Srbiji i srpskom narodu, posebno onom koji živi na Kosovu i Metohiji.

“Srbi su ugroženi svuda gdje žive van matice ali je jasno da su najugroženiji na Kosovu i Metohiji i da upravo zbog toga pravoslavni svijet mora stati u odbranu preostalih Srba na Kosmetu”, istakao je Aleksopulos.

On je dodao da su dvojica ranjenih srpskih mladića i njihove porodice primjer odlučnosti Srba da uprkos apsolutnoj ugroženosti opstanu na svojim ognjištima.

Aleksopulos tvrdi da Grčka nikada neće prestati sa pružanjem pomoći Srbima i da nikada neće priznati nezavisnost samoproglašenog Kosova.

On je poručio da rukovodstvo Srbije mora stati na put “plaćenicima koji u interesu Prištine mešetare po centralnoj Srbiji”, te da srpski narod na Kosovu i Metohiji mora biti još jedinstveniji u stavu da je jedina država koju prihvataju Srbija.

Zorica Stojanović, Stefanova majka, rekla je Srni da njen sin uplašen, da ne želi da govori o tome šta se desilo, da ima traume od ranjavanja u kojem je zadobio povredu lijevog ramena i da u narednih mjesec i više dana mora biti pod stalnim nadzorom ljekara.

Stefan (11) i Miloš (21) Stojanović ranjeni su na Badnji dan u Gotovuši kod Štrpca, kada je njih iz vozila u pokretu, dok su nosili badnjak, pucao lokalni Albanac, pripadnik kosovskih bezbjednosnih snaga.

Autor. SRNA/ATV