Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (GO SNSD) iz Prijedora večeras će na sjednici ovog organa predložiti Danijela Egića, za novog ministra rada i socijalno-invalidske zaštite RS, saznaju “Nezavisne novine” iz izvora bliskih prijedorskom ogranku ove stranke.

Egić, koji je aktuelni načelnik odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Prijedora, ima podršku GO ove stranke i nema prepreka da bude izabran za ministra, tvrde naši izvori.

“Večeras ćemo održati sjednicu i mi ćemo za ministra predložiti Danijela Egića. On je ranije izabran kao kandidat na sjednici Izvršnog komiteta Gradskog odbora SNSD-a Prijedor i očekujemo da to bude potvrđeno i na ovoj sjednici” kazao je naš izvor, te dodao da se nada da će Egić kao prijedlog biti prihvaćen od strane Vlade RS, i da će biti imenovan već tokom februara, kada se očekuje sjednica najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske.

“Uvjereni smo da neće biti nikakvih problema, jer je i predsjednik (Milorad) Dodik rekao da će budući ministar biti iz Prijedora, pa prema tome, ne vidimo razlog da Egić ne bude novi ministar rada i boračko-invalidske zaštite”, poručili su naši izvori.

Ako Egićeva kandidatura bude prihvaćena od strane premijera Radovana Viškovića, on će u Vladu RS ući umjesto Dragoslava Kabića, takođe kadra SNSD-a, koji je nakon svega dva dana na poziciji ministra podnio ostavku zbog činjenice da je ranije bio osuđen zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Podsjetimo, nakon što je Vlada RS prihvatila Kabićevu ostavku, na mjesto vršioca dužnosti ministra rada do izbora novog ministra, imenovan je Siniša Karan, koji je i aktuelni ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izvor: nezavisne