Odluka o sutrašnjem bogojavljenskom plivanju za Časni krst u rijeci Sani u Prijedoru biće donesena sutra poslije svete liturgije, rekao je Srni protonamjesnik Dragan Hrvaćanin.
Hrvaćanin je naveo da je plivanje za Časni krst neizvjesno zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, ali je napomenuo da je svih 70 prijavljenih kandidata potpisalo izjavu o dobrovoljnom ulasku u rijeku Sanu i plivanju za Časni krst. On je nakon večerašnjeg bogosluženja u Crkvi Svete Trojice rekao da će vremenske prilike biti presudne za konačnu odluku organizacionog odbora ove manifestacije, navodeći da su večeras obišli obalu Sane i voda je bila brza i mutna.

“Ukoliko ne bude moguće da zapliva svih 70 kandidata, učesnici su se saglasili da iz čamca do krsta simbolično zapliva Duško Kaurin, koji je učesnik svih dosadašnjih devet manifestacija”, rekao je Hrvaćanin.

Hrvaćanin je pozvao vjernike da sutra, na Bogojavljenje, prisustvuju liturgiji u 9.00 časova u Crkvi Svete Trojice, potom od 11.00 časova u velikoj litiji ulicama Prijedora, dok je osveštanje vode i plivanje za Časni krst zakazano za 12.00 časova.

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslaviće sutra Bogojavljenje, praznik krštenja Isusa Hrista, kojim je počela njegova misija i propovijedanje hrišćanske vjere.

Izvor: SRNA/kozarski