Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 98 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 14 osoba.

Radi se o sedam muškaraca i šest žena, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i osam starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Banjaluke, po dvije iz Bijeljine i Kotor Varoša i po jedna iz Kneževa, Prnjavora, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 120.541 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 6.609 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 452.145 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 43, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 23, a u ostalim bolnicama 20. Na respiratoru su tri osobe (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske 2 i Bolnica Doboj jedna osoba).

Autor: RTRS