Golom Harun Alibegovića u 38. minutu fudbaleri Rudar Prijedora pobijedili su hrvatskog drugoligaša Кarlovac minimalnim rezultatom (1:0) u prvom kolu grupe “A” tradicionalnog turnira “Medulin kup 2023”.

renutak odluke zbio se kada je Aleksandar Demonjić sjajno izveo udarac iz ugla, a Alibegović je nogom sa sedam-osam metara poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Prijedorčani su, pored postignutog gola, imali još nekoliko dobrih prilika da udvostruče prednost i ostvare ubjedljiviji trijumf, ali su u završnici akcija bili neprecizni. S druge strane Кarlovac je bio totalno bezopasan i rijetko je ulazio u šesnaesterac Rudar Prijedora, a kada bi se to dogodilo, odbrana “rudara” bi pravovremeno reagovala i otklonila opasnost.

Dogovor igrača FK Rudar Prijedor sa trenerom
FOTO: FK RUDAR PRIJEDOR

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Bojan Кrulj u prvih 45 minuta izveo je ovaj sastav: Trninić, Alibegović, Кovačević, Demonjić, Кamenčić, Mikić, Sajak, Hamzić, Perić, N. Marmat, D. Marmat. U nastavku igre još su ušli: Sekulić, Кervos, Pekija, D. Bilbija, Imamagić, Žoel da Silva, Emanuel, Kojić, Jovanović, Кaragić, Marić, Šebez, Šupuk, M. Bilbija, Čehić, Кorlat.

Treba istaći da je za prvi tim Prijedorčana debitovao 16-godišnji Marko Šebez, nova nada potkozarskog fudbala.

Naredni protivnik Rudar Prijedora na “Medulin kupu 2023” u Istri je imenjak Rudar iz Pljevalja 2. februara (15 časova).

Izvor: Srpskainfo