Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru predložilo pritvor Adinu Hodžiću zbog teškog ubistva Senada Kaltaka

Adin Hodžić (23), osumnjičeni za ubistvo Senada Kaltaka (66) iz prijedorskog naselja Hambarine, učestvovao je u potrazi za žrtvom nakon što su mještani primjetili da je Kaltak “nestao”, saznaje UNAworld.

Naime, nekolicina mještana se zabrinula nakon što Senada nisu vidjeli gotovo cijeli dan. To im je bilo neobično i sumnjivo, pa su krenuli da ga traže po naselju.

“U potrazi je učestvovao i Hodžić, koji se tom prilikom “pravio Englez”. Glumio je zabrinutost, tvrdeći da ne zna šta se desilo Kaltaku, iako je bio s njim prije nego što mu se izgubio svaki trag. Nažalost, mještani su Senada pronašli mrtvog, sa ranama od noža, a nekoliko sati kasnije Adin je uhapšen zbog ubistva”, navodi dobro upućeni izvor UNAworlda.

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru večeras je stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Adinu Hodžiću zbog sumnje da je počinio teško ubistvo Senada Kaltaka.

“U Okružnom sudu u Prijedoru održano je ročište, a odluka će biti donesena u zakonskom roku od 24 sata”, navode u tužilaštvu.

Podsjetimo, Senad Kaltak ubijen je u subotu u svojoj kući u naselju Hambarine, a zbog sumnje da ga je ubio uhapšen je Adin Hodžić (23).

Senadovo tijelo mještani su pronašli na njivi, stotinjak metara od kuće i sumnja se da ga je ubica tu odvukao pokušavajući da prikrije zločin.

Tokom istrage pronađena je okrvavljena odjeća, kao i krvavi tragovi vučenja. Izuzeti su i drugi dokazi, kao i više noževa koji će biti poslati na vještačenje.

Obdukcijom je utvrđeno da su Kaltaku nanesena tri uboda nožem i preminuo je usljed iskrvarenja.

Izvor: unaworld