Da je politika pored dame sumnjivog morala i pozorište za naivne pokazalo je današnje sučeljavanje Dragana Lukača bivšeg ministra unutrašnjih poslova RS optuženog za ugrožavanje sigurnosti Draška Stanivukovića i oštećenog.

Prilikom ulaska u sudnicu Stanivuković se rukovao sa optuženim Lukačem na čijem licu više nema one prepoznatljive ukočenosti koja ga je pratila za vrijeme ministarskog mandata.

Nije bilo više ni napetosti između ovog dvojca, na koju je javnost navikla posebno kada su u pitanju bile sjednice Narodne skupštine RS.

Lukača je na optuženičku klupu dovelo šamaranje Stanivukovića na Devetoj posebnoj sjednici NSRS održanoj u decembru 2019. godine.

Zanimljivo je bilo i čuđenje Stanivukovića na pitanje sudije da li je u dobrim ili lošim odnosima sa optuženim, što je uobičajeno pitanje svjedocima.

– Šta je to- odgovorio je Stanivuković, a zatim dodao da nije ni u dobrim, ni u lošim, već profesionalnim odnosima.

Optuženi Lukač je takođe iskoristio priliku da ispita svjedoka, ali prije samog ispitivanja na neki način je priznao da je kritičnog dana i pretjerao.

– Toga dana je bila cjelodnevna politička rasprava koja je na kraju kulminirala. Da li se osjećaš danas ugroženim sa moje strane – umirujućim tonom pitao je Lukač svjedoka na šta je Stanivuković odgovorio da danas ne osjeća ni ugroženost, niti prijetnju.

Izvor: Srpskainfo