Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor bio je na čelu delegacije Grada Prijedora koja je proteklog vikenda u Cirihu prisustvovala obilježavanju Dana Republike Srpske u organizaciji zavičajnih udruženja Republike Srpske u Švajcarskoj.

Lomljenju slavskog kolača u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Cirihu povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana te svečanoj akademiji prisustvovali su , između ostalih , i ministri u Vladi Republike Srpske Petar Đokić i Zlatan Klokić i gradonačelnici i načelnici više gradova I opština iz Republike Srpske.
Svi gosti iz Republike Srpske istakli su posebnu važnost okupljanja na ovakvim mjestima gdje se pokazuje poštovanje i ljubav prema Republici Srpskoj i da je to način njegovanja identiteta srpskog naroda odnosno jezika , kulture , običaja , tradicije i pravoslavne vjere na svim prostorima gdje žive.
Dio ovo obilježavanja u Švajcarskoj bio je i Privredni forum srpske dijaspore, čiji je cilj bio promovisanje potencijala Republike Srpske i unapređenje saradnje domaćih i švajcarskih privrednika.

Izvor: prijedorgrad