Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije Dan državnosti Srbije Sretenje, poručivši da Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika.

„Poštovani gospodine predsjedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije – Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u razvoju zemlje. Svi mi u Republici Srpskoj izuzetno smo ponosni što je Srbija, sa Vama na čelu, svake godine ekonomski i politički sve jača i kao takva veliki je oslonac svim Srbima gdje god da žive“, rekao je Dodik.

On je naveo da Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer nas povezuju snažne i neraskidive veze, bratska ljubav, zajedničko nasljeđe, porijeklo, prošlost, a vjerujem i svjetla budućnost.

„Želim da iskoristim i ovu priliku da Vama i državnom rukovodstvu Srbije izrazim zahvalnost na nesebičnoj pomoći u proteklom periodu koja se ogleda u brojnim projektima realizovanim u Republici Srpskoj, kao i na novima sa kojima ćemo nastaviti da stvaramo uslove za bolji život naših građana. Poštovani gospodine predsjedniče, sa najboljim željama za jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, primite izraze mog posebnog poštovanja i uvažavanja“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Cvijanovićeva čestitala Dan državnosti Srbije

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku, povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije, predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima.

“Povodom velikog praznika Sretenja – Dana državnosti Srbije, čast mi je i zadovoljstvo da Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, uputim iskrene čestitke i najljepše želje za dalji napredak i sveukupni prosperitet. Čvrsto sam uvjerena da će Republika Srbija, kao glavni pokretač razvoja i garant stabilnosti regiona, nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku poziciju, kao i posvećenost regionalnoj saradnji”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je uputila izraze duboke zahvalnosti predsjedniku Srbije i srpskom rukovodstvu za visok nivo političkog razumijevanja, ekonomsku saradnju, kao i na realiziciji zajedničkih infrastrukturnih projekata, u interesu i na dobrobit svih naših građana.

“Ponosni na činjenicu da Republika Srbija i Republika Srpska danas imaju najbolji mogući oblik saradnje na svim poljima, te snažne bratske, prijateljske i institucionalne veze, još jednom Vam čestitam veliki državni i nacionalni praznik i srdačno Vas pozdravljam”, navodi se u čestitki srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Višković: Ovaj praznik povezuje naš narod neraskidivim bratstvom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić, povodom Dana državnosti Srbije.

„U svoje lično ime, i u ime Vlade Republike Srpske, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Dana državnosti, duboko uvjeren da ovaj veliki praznik povezuje naš narod neraskidivim bratstvom, zajedništvom i nacionalnom slogom. Neka ovaj veliki dan, kada obilježavamo Prvi srpski ustanak i početak oslobađanja srpskog naroda, bude stalni podsjetnik na veličanstvena dostignuća naših predaka.

Sa posebnim pijetetom doživljavamo Sretenje Gospodnje i Dan državnosti Srbije, odajući dužnu počast neustrašivim ustanicima koji su, ne mareći za svoje živote, začeli put ka oslobođanju od viševjekovnog ropstva i obnovi državnosti Srbije“,  navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Izvor: ATV