Radnici Šumskog gazdinstva (ŠG) „Oštrelj Drinić“ iz opštine Petrovac, jutros su obustavili rad i započeli štrajk ispred upravne zgrade ove firme, čime žele da iskažu svoje nezadovoljstvo najavom smjene dosadašnjeg direktora tog šumskog gazdinstva Sretka Stankovića i imenovanjem novog direktora, koji bi došao iz Banjaluke.

Štrajk je započet u ranim jutarnjim časovima, kada su radnici tijelima blokirali ulazak u upravnu zgradu ove šumarije, a potom su dovezli teške mašine i mehanizaciju, koju su parkirali na sve ulaze u zgradu ŠG „Oštrelj Drinić“, čime su željeli pokazati da ne daju svog sadašnjeg direktora i da neće novog direktora.

Taj novi direktor trebao bi biti Zoran Popović, iz Banjaluke, odbornik SNSD-a u tom gradu i raniji direktor banjalučkog „Vodovoda“.

Radnici smatraju da je Stanković, inače šumarski inženjer, veoma stručan, mlad i zaljubljenik u prirodu, odlično rješenje za tamošnju šumariju i ističu da je jedini on popravio stanje u ŠG „Oštrelj Drinić“ nakon svih dubioza i lopovluka prethodnih rukovodstava. Zato ističu da nema apsolutno niti jednog razloga za njegovu smjenu, a kako bi se tu doveo neki stranački kadar i uhljebio.

„Nama ovdje ne treba neko iz Banjaluke ili bilo kojeg drugog mjesta, ko će ovdje dolaziti jednom ili dva puta sedmično na posao i koga ovaj naš kraj uopšte ne zanima. Imali smo mi takvih direktora do sada nekoliko i svi oni su doveli ovu našu šumariju, od koje žive stotine porodica, na rub propasti. Mi želimo našeg čovjeka, Sretka Stankovića za direktora, jer je to čovjek koji misli na svoje ljude, koji podržava svoje ljude, koji se bori za svoj kraj, za svoje radnike i njihove porodice koje opstaju ovdje zahvaljujući šumariji kojom on odlično upravlja. Nećemo dati direktora Sretka po cijenu svega, jer je unaprijedio rad šumarije, cijeni svakog svog radnika, ima odličan odnos sa svim radnicima, od običnog radnika do svog prvog saradnika. Malo je takvih, dobrih i čestitih ljudi kao što je naš direktor Sreto, kako ga svi zovemo“, poručili su u glas radnici.

Oni su se od jutros organizovali u štrajk i putem društvenih mreža, gdje su jedni druge obavjestili da će biti štrajk, te pozvali sve one koji vole Drinić i taj kraj, da se uključe u borbu za spas ŠG „Oštrelj Drinić“, a jedini spas je, kako kažu, da inženjer Stanković ostane na čelu gazdinstva.

Izvor: banjaluka.net