Zagrebačka policija iznijela je danas podatke o velikoj akciji u okviru koje je zaplijenjeno više od 400 kilograma droge pronađene u vikendici u Zelini, vrijedne oko milion evra.

Šef Službe kriminaliteta droga Goran Lauš i voditeljka Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU zagrebačke Marija Goatti kazali su da su u akciji uhapšena dva muškarca, prenosi Index.hr.

Lauš je rekao da je droga pronađena u porodičnoj kući u Zelini koja je služila kao skladište droge. Kazao je da su uhapšeni državljani Hrvatske i Srbije. Ističe da je ovo značajna zapljena droge u Hrvatskoj te da je jedna od većih u posljednjih 10 godina.

Lauš kaže da je završena istraga nad dvije muške osobe starosti 27 i 50 godina zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih supstanci.

“Obavještajnim radom policijskih službenika iz Službe kriminaliteta droga dobili smo saznanja da se u mjestu Gornje Orešje nalazi obiteljska kuća koja služi isključivo za skladištenje droge i pripremanje droge za daljnju prodaju. Locirali smo objekt i isplanirali uhićenja osoba. Tako je 15. veljače uhićen 50-godišnjak iz Srbije, a istog dana poslijepodne i 27-godišnjak iz Hrvatske”, rekao je Lauš, prenosi Index.hr.

Lauš kaže da je pretragom kuće pronađeno i oduzeto oko 330 kilograma konoplje u 292 paketa, 90 kilograma amfetamina pakovanih u 690 paketa, oko 196.000 komada tableta ekstazi, 25 litara amfetaminskog ulja, dva kilograma smole konoplje, jedan kilogram droge MDMA, 76 grama kokaina, 30 litara metanola, 10 litara akumulatorske kiseline, tri kilograma punila i pet digitalnih vaga.

Rekao je da je pronađeno i oružje, kilogram plastičnog eksploziva, tri detonatorske kapisle, strojnica s prigušivačem i automatski pištolj.

Izvor: banjaluka.net