Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je da Denis Bećirović u potpunosti solira i da sigurno to nije nešto što može odvesti ka bilo čemu što se može nazvati dobro za BiH.

Komentarišući preporuku za izradu i usvajanje zakona o gasu BiH, koju je u proceduru uputio bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, kao i njegov prijedlog da Predsjedništvo razmotri izvještaj Komisije za granicu BiH, u vezi sa razgraničenjem između BiH i Srbije, Kovačević je rekao da je očigledno da upravo zbog unutrašnje političke situacije u FBiH i unutrašnjih odnosa unutar bošnjačke političke komponentne on pokušava da pokaže da je najveći radikal u BiH i da je veći ekstrem od SDA.

On je naglasio da postoje dvije potpuno jednostavne opcije – jedna je da se dogovara i da se realizuju oni projekti o kojima se može dogovoriti i postići kompromis i konsenzus, a druga je da se sve zaustavi i blokira u BiH i da svi soliraju.

– Ako neko misli da je to pravi put, moram da podsjetim da i mi imamo ubjedljivo najviše mehanizama da se ponašamo na taj način. Možemo da zaustavimo apsolutno sve po BiH, ali mislimo da to nije dobar način – rekao je Kovačević za Srpskainfo.

On je dodao da treba nastaviti raditi na način na koji se počelo kada je dogovarano formiranje Savjeta ministara, a to je da se realizuju one stvari o kojima mogu da se dogovore i da se trude da zajednički realizuju stvari od kojih svi u BiH mogu da imaju korist.

– To je nešto što može da bude dobro i što može da donese dobro svima u BiH. Ovo što pokušava Bećirović, takmičeći se sa SDA u tome ko će biti veći ekstrem, veći faktor razdora i ko će biti veći izazivač problema u BiH, to sigurno nije pravi put i neće donijeti nikome ništa dobro – naglasio je Kovačević.

On je istakao da svi, pa i Bećirović, treba da budu sigurni da predstavnici Republike Srpske neće dozvoliti da se u BiH dogodi bilo šta što može da našteti interesima Republike i njenim građanima.

Autor: RTRS