Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u izjavi za Srnu da je uvijek svoj i čovjek srpskog naroda, te da nikada nije bio niti će biti bilo čiji drugi, pa ni ruski.

– Јa sam svoj čovjek i svog naroda. Uvijek sam pripadao i pripadam sebi u političkom smislu i srpskom narodu i nisam, niti ću biti bilo čiji ni čovjek, ni igrač ni poltron – poručio je Dodik upitan da prokomentariše izjavu beogradskog književnika Filipa Davida da je predsjednik Srpske ruski čovjek.

Predsjednik Srpske je naglasio da je “Filip David, koji se predstavlja kao pisac, čija djela malo ko poznaje, svjestan da ono zbog čega se predstavlja kao pisac ima mali značaj i malo ko ga priznaje na tom polju i zato agresivno radi sve drugo, poput napada i na mene, kako bi kompenzovao nedostatak talenta i znanja u bazičnoj oblasti u kojoj se predstavlja”.

– Takve prljave marketinške igre često daju rezultat. Arogancija i neistine poput ove koje plasira David u kojoj i te kako preovlađuju prljave marketinške igre začinjene mržnjom, ekstremizmom, arogancijom i neistinama, ponegdje privlače pažnju. Eto kako čovjek mržnje može da uspije da bude doživljavan i kao humanista. Autoritarac kao borac za slobodu!? U slučaju Filipa Davida dramaturgija života je nevjerovatna – naglasio je Dodik.

On je ocijenio da upravo u tom ključu treba sagledati i lik i djelo Filipa Davida, nekadašnjeg perfidnog intelektualnog jurišnika titoizma, koji je postao disident u svojoj zemlji, zaštićen evroatlanskim kišobranom, za koga su meta svi postojeći srpski interesi, od Republike Srpske do Kosova i Metohije.

– Očigledno da bi imao šta da radi, i da podsjeća svijet da je pisac, jer ga slabo ko čita, sada se pomenuti profesor srbofobije bavi Miloradom Dodikom. Njemu to očigledno može da bude priznanje, bez obzira što njegove izjave na moj račun za dobro upućene djeluju infantilno, da ne kažem glupavo. Ne zato što je Filip David čovjek od integriteta i renomea, pa da njegove riječi imaju moralnu težinu i kod neistomišljenika, već stoga što je očigledno predstavnik NATO inkvizicije – istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je on prijatelj Ruske Federacije, kao što su i Republika Srpska i srpski narod, jer je to jedna od rijetkih zemalja sa kojom imamo dobro saradnju bez bilo kakvog političkog uslovljavanja.

– A to što sporni intelektualac govori o meni, preko njemu omiljenih sarajevskih medija, samo potvrđuje da radim dobru stvar za srpski narod – zaključio je predsjednik Srpske.

Autor: SRNA/RTRS