Delegat SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da je put Republike Srpske kompromis, a da je na partnerima u vlasti na nivou BiH da biraju.

Shvatiti razlike znači i ne djelovati i biti uzdržan kada nema kompromisa, a u suprotnom kršite Ustav i zakone BiH, napisao je Kovačević na Tviteru reagujući na izjavu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića da ne smatra da je prekršio Ustav time što je dao instrukciju ambasadoru BiH u UN Svenu Alkalaju o načinu glasanja u UN, iako za to nije bilo konsenzusa u Predsjedništvu BiH.

Kovačević je naglasio da je “mnogo polja na kojima možemo uzvratiti istom mjerom, a sigurno je da nećemo s mirom gledati na narušavanje interesa Srpske”.

– Naš put je kompromis, vi birajte – poručio je Kovačević.

Konaković je juče izjavio da on i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović gledaju na jedan način, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Srpske Milorad Dodik na drugi način i da je upravo to test za njih.

– Ako ćemo se na tim stvarima ponovo konfrontirati i zaustaviti sve što je ljudima u BiH važno, nećemo se pomjerati naprijed. A ako shvatimo te razlike, mislim da ćemo se brzo pomjerati – rekao je Konaković.

Autor: SRNA/Srpskainfo