Zbog filma “Dara iz Jasenovca” mnogi gledaoci su plakali, a mlada glumica Biljana Čekić, koja je tumačila lik Dare, svima je prirasla za srce.

kromna i simpatična djevojčica iz sela Srefila, kod Kozarske Dubice, rođena je 2007. godine. Pred kamerama se našla skoro pa slučajno, poslije kastinga koji su producenti organizovali u njenoj školi. Prijavile su se brojne djevojčice, ali je Biljana bila ona prava.

Uloga joj je donijela veliku popularnost, sa svih strana stizale su pohvale i priznanja, a manastir Hilandar namijenio joj je stipendiju za dalje školovanje.

Novinari koji su posjetili njenu porodičnu kuću uvjerili su se da je mlada filmska zvijezda dobro i poslušno dijete, koje ustaje u šest sati kako bi stiglo na nastavu, ali i vrijedno radi na imanju, zajedno sa babom i djedom, ocem, sestrom i bratom.

Poslije premijere filma, Biljana je ispunila svoju veliku želju – prvi put je bila na ljetovanju na moru, tačnije u Budvi.

 

Biljana, ili kako je mnogi oslovljavaju Dara, u međuvremenu je završila osnovnu školu. Najveća želja joj je, ne krije, da postane glumica. Vjetar u leđa dao joj je i Miloš Biković, koji joj se obratio video-porukom u kojoj poručuje da je siguran da će se jednom sresti u kadru, jer je pred njom uspješna glumačka karijera.

– Hvala ti što si mi uljepšao dan, godinu, život. Volim te, hvala na svemu. I dalje ne vjerujem – odgovorila mu je zbunjena Biljana, kojoj se, slobodno možemo reći, ispunio tinejdžerski san, piše Blic.

Izvor: Srpskainfo