Bivši političar i kandidat na parlamentarnim izborima 2020. godine Srđan Egić (42) uhapšen je juče u Novom Sadu zbog sumnje da je silovao jednu djevojku iz Kule.

Inače, Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka.

Od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD kada ga je smijenila vladajuća Srpska napredna stranka. Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savjetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Bio je na listi Ujedinjene demokratske Srbije na parlamentarnim izborima 2020. godine, koalicije koju su osnovali SRBIJA 21 i Vojvođanski front predvođeni Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom.

Srđan Egić koji je izbrisan iz članstva Demokratske stranke (DS) zbog kandidature na listi Ujedinjene demokratske Srbije, uputio je pred izbore 2020. godine otvoreno pismo javnosti u kojem je naveo da se na listi UDS kandidovao zbog propadanja DS i učešća te stranke u “nacionalističkm i proruskom” Savezu za Srbiju (SzS).

– Poslije 20 godina provedenih u DS, zbog propalog ujedinjenja stranke, raspuštanja odbora, kršenja statuta uz pravno nasilje, monstruoznih krivičnih prijava protiv kolega članova, kratkovidog pristupanja, a potom anemičnog djelovanja u proruskom i nacionalističkom SzS-u i postupka zamjenika predsjednika naše stranke koji je odabrao komunalnu politiku u jednoj opštini nasuprot ozbiljne nacionalne misije koju imamo, kandidovao sam se na listi UDS-a za predstojeće izbore – naveo je tada Egić u pismu.

političar koji je silovao djevojku u Novom Sadu
FOTO: EVROPSKASRBIJA.RS / SCREENSHOT

U njegovoj biografiji se još navodi da je osnivač nekoliko IT firmi, te nosilac crnog pojasa u džudou.

Kako je Blic već izvještavao, djevojka je u policiji rekla da se sa Egićem upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. On joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao i pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo je u svoj stan.

Tamo je navodno zatražio od žrtve da imaju seksualni odnos što je ona odbila, a on ju je navodno potom upotrebom sile na to primorao. Djevojka je uspjela nakon toga da pobjegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavijestila tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena djevojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je optužila Egića koji je juče uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati i on će uz prijavu da je počinio krivično djelo silovanje u zakonskom roku biti priveden u novosadsko Više javno tužilaštvo na saslušanje.

Izvor: Srpskainfo