U Galeriji “Sreten Stojanović” otvorena je izložba grafika i crteža pod nazivom “Pukotina” Jovane Đorđević iz Beograda.
Izložba prikazuje retrospektivni opus ove umjetnice koji čine crteži na ručno pravljenom papiru i grafike izvedene u tehnici duboke štampe, koje je sprovela tokom višegodišnjeg umjetničkog rada.

“Inspirišu me motivi iz prirode i najčešće amorfne forme, neke stene, zemlja, vidim ih kao likovne elemente i kombinujem ih kasnije u neke nove kompozicije u svojim radovima”, rekla je Đorđevićeva novinarima.

Za ovu priliku izabrala je dvadesetak radova, crteža na ručno pravljenom papiru i dio grafika izvedenih u tehnici duboke štampe.

Ovo je Đorđevićevoj četvrta samostalna izložba, a učesnik je brojnih likovnih i izložbi iz oblasti fotografije u Srbiji i inostranstvu, u istim oblastima dobitnik nekoliko nagrada i više priznanja. Od februara 2019. godine asistent je na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Direktor Galerije “Sreten Stojanović” Aleksandar Drinić istakao je da će izložba biti otvorena do 29. marta.

“U toku ove godine imaćemo još jednu izložbu sa prošlog konkursa, a poslije slijedi 16 izložbi sa novog konkursa, a, osim iz naše zemlje, izlagaće autori iz Srbije, Rumunije, Slovenije i Mađarske”, rekao je Drinić.

U okviru večerašnje izložbe predstavio se i klavirski trio učenika Srednje muzičke škole “Savo Balaban”: Anja Maran /violina/, Rebeka Malešević /violončelo/ i Anastasija Kojić /klavir/.

Izvor: Agencije