INA i Energopetrol su obavijestili javnost da su otkazali nagradnu igru “Class Plus natoči, u Mercedes uskoči”, te glavnu nagradu automobil Mercedes CLA 180 Coupe neće dobiti niko!

Kako saznaje Crna hronika, INA i Energopetrol su prije mjesec dana izvukli sretnog dobitnika, obavijestili ga da je osvojio automobil, objavili u javnost da je završena nagradna igra, a onda su razočarali svog vjernog kupca.

Naime, njemu je nakon više od mjesec dana javljeno da, ipak neće dobiti osvojeni automobil.

Kao razlog su naveli navodne tehničke pogreške u aplikaciji koja je izvukla sretnog dobitnika. Da stvar bude gora, njega su obavijestili da mu neće dati osvojeni automobil, a kao utješnu nagradu dali su mu 100 KM goriva.

Amina iz kompanije Holdina kontaktirala je “nesretnog” Antu kako bi ga iznenadila novim automobilom. Poslušajte reakciju dobitnika Mercedesa.

Holdina: ” Poštovanje – da li sam dobila gospodina Antu Marića?

Ante: Da.

Holdina: “Samo da znate ovaj razgovor se snima. Ja sam Amina iz Holdina kompanije, vi ste učestvovali u nagradnoj igri?

Ante: “Da jesam.

Holdina: “Ovom prilikom želim da vam kažem da ste osvojili Mercedesa.

Ante: “A jašta sam.”

Holdina: “Jeste, jeste. To je nagrada osvojili ste Mercedesa i čestitamo vam još jednom.”

Ante: “To je šala neka, ne vjerujem ja u to.”

“1. februara sam primio poziv u kojem su me obavijestili da sam osvojio glavnu nagradu automobil Mercedes Benz 180 CLA Coupe. Na prvu sam mislio da je neka šala upitanju i da ja nisam dobitnik nagrade igre. Otišao sam na zvaničnu Facebook i web stranicu INA i Energopetrol i tamo vidio kako sam ipak ja sretni dobitnik i onda je krenulo slavlje”, govori Marić i šalje nam screenshotove kao potvrdu i dokaz.

Dalje navodi kako su mu se javili iz MITA Group iz koje su rekli kako imaju sve snimljeno i kako je sve po pravilima.

Mjesec dana od “takmičenje je regularno” do “došlo je do tehničke greške i takmičenje je neregularno”

“Nakon nešto manje od mjesec dana mi se javljaju i počinju govoriti kako će naša sljedeća komunikacija preći putem e-maila. Tada mi govore da je došlo do neke tehničke greške. Ja ne znam kako je moguće da su mi prvo rekli da je sve regularno, a onda nakon 20 dana javljaju kao nije regularno. Šta se promijenilo u međuvremenu? Ja imam dokaze u kojem su mi rekli da je sve regularno i da imaju snimke, imam papire od vozila, zvanično su me objavili kao pobjednika, a na kraju ništa. Ja i moja porodica smo pretrpjeli veliki šok i morali smo angažirati advokata. Ja imam broj šasije vozila i interesuje me ko će na kraju dobiti vozilo”, kaže za kraj Ante Marić i poručuje kako će pravdu potražiti preko suda.

Izvor: Crna-hronika.info/ATV