Dva lica uhapšena u akciji “Market” predata su danas Tužilaštvu BiH.

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH, cy u okviru planske operativne aktivnosti na pronalaženju novih dokaza u vezi razotkrivanja, identifikovanja i pronalaženja drugih NN članova organizovane kriminalne grupe koja je kriminalistički obrađivana u akciji “Market” zbog izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama lišili slobode dva lica – državljanina Slovenije M.K. i lice A.H. – navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a navode da su na osnovu naredbe Suda BiH izvršeni pretresi na više lokacija i oduzeta manja količina opojne droge kokain, novac u većem iznosu, dva pištolja, veći broj mobilnih telefona, dijelovi policijske opreme, dva putnička automobila koja su korištena prilikom izvršenja pomenutih krivičnih djela, od čega jedan putnički automobil ima ugrađeni specijalni bunker za ilegalni prevoz robe tzv. “štek”.

Navodi se da se licu M.K. stavlja na teret da je u više navrata u BiH, preko graničnih prelaza prevezao veću količinu opojne droge, između ostalog i kilogram kokaina oduzet u Banjaluci prilikom realizacije akcije “Market”.

Licu A.N. se stavlja na teret da je, uz prethodni dogovor i organizaciju, u više navrata na području Istočnog Sarajeva od lica M.K. preuzimao veće količine opojne droge koju je dalje neovlašteno stavljao u promet.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Aleksandru Nikoliću.

Autor: RTRS