Razvedene i slobodne dame za druženje, Zgodne mame i ćerke, Upoznavanje Balkan, Upoznavanje i chat itd. itd. Grupe u vlasništvu lažnih profila sa desetinama hiljada uspaljenih muževa i roditelja koji ostavljaju neprimjerene komentare na fotografije koje su lažne.

Tako izvjesni lažni profil pod imenom “Branka” predstavlja sebe kao zgodnu Romkinju koja objavljuje provokativne fotografije na pomenutim grupama, kao i na svom privatnom profilu.

Salva oduševljenja na njene fotografije od raznih generacija muškaraca koji nude ljubav, seks, brak. Koliko zna biti smiješno, toliko zna biti i tužno. Smještaj za mladu Romkinju koja navodno živi u neuslovnoj kući nudi i gospodin N.D. Stalni smještaj, dobar ugođaj i dobar život ovaj otac troje djece nudi lažnom profilu.

Ali, nije samo tu igra lažnog profila i zaluđenih muškaraca. Kao i u svakoj organizovanoj grupi, cilj je nešto drugo. U ovom slučaju kao i u vezi sa još 10 profila poput Mirjane, Dragana, Lidije i drugih, za dopisivanje i dijeljenje dodatne golotinje potrebno je prisupiti posebnom četu za dopisivanje.

Koje ponude dobijaju i šta se razmjenjuje tokom dopisivanja, može se saznati tek nakon plaćene registracije. Ipak, nije Balkan plodno područje tehnički-pismenih ljudi. U komentarima je vrlo jasno da otići na nekakav čet, registrovati se, možda i platiti nešto, suviše je komplikovano za prostodušne Balkance koji žele samo koju fotku više i da im dotična odgovori na poruku.

Koliko poruke očajnika mogu biti smiješne, toliko mogu biti i uznemirujuće. Tako da se raslojavanje od “Lijepa si” do “ubiću te ako ne odgovor” vrlo brzo desi, a ovaj slikovit prikaz nepismenog Balkanca samo je slika i prilika koliko na ovim prostorima možemo i koliko zaslužujemo.

Jedan ovakav profil prati 33.000 osoba, dok grupe broje preko 250.000 članova.

Izvor: ATV