Učenici Elektrotehničke škole iz Prijedora ostvarili su zapažene rezultate na regionalnom takmičenju učenika srednjih škola iz matematike, fizike, informatike i srpskog jezika. Osam učenika ove škole plasiralo se na republičko takmičenje iz pomenutih predmeta.

Matematičari

Iva Dragojević, učenik drugog razreda, smjer tehničar información ih tehnologija u Elektrotehničkoj školi Prijedor, osvojila je prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika i drugo mjesto iz matematike i fizike. Ne krije zadovoljstvo što se trud isplatio i što ima priliku da se predstavi na republičkom takmičenju.

Iva Dragojević ide na regionalno takmičenje iz tri predmeta

“Meni ovi rezultati mnogo znače. Mimo ove škole pohađam Muzičku školu “Savo Balaban” i osvojila sam brojne nagrade. Ova takmičenja bila su mi prilika da pokažem svoje znanje i iz drugih predmeta, lako mi je raspored u školskim obavezama gust, trudim se da postignem sve i ovo su rezultati mog rada i truda” rekla je ona.

Ivin drugar Marko Babić plasirao se na republičko takmičenje iz informatike. Na regionalnom takmičenju osvojio je treće mjesto. Osim redovne nastave, aktivan je i u školskoj sekciji.

Informatičari

“Jako me interesuje ovaj smjer i mnogo mi znači uspjeh koji sam ostvario na takmičenju iz programiranja. Kao i to što sam imao priliku da pokažem svoje znanje i vještine koje sričem u ovoj školi. Takmičenja su dobra za nas učenike, jer i kroz takmičenja mnogo toga naučimo”, dodaje on.

Veliko je ovo priznanje i za profesore ove škole, koji posvećuju mnogo pažnje u radu sa učenicima, kako u redovnoj nastavi, tako i u brojnim sekcijama po kojima se ova škola ističe u Srpskoj.

“Iskreno, volim svoj poziv i volim što učenici vole fiziku. Srećan sam kada ostvare dobre rezultate na takmičenjima. Pokušavamo da kroz štoviše sekcija, sada imamo i šahovsku sekciju (smijeh), barem malo učenike da oslobodimo. Da budu što kreativniji i da zavole boravak u školi”, rekao je Mladen Karajica, profesor fizike u Elektrotehničkoj školi.

“Pripremali smo se od početka ove školske godine. Srećna sam i ponosna na uspjeh naših učenika, zato što je ovo stručna i tehnička škola i učenici pretežno idu na takmičenja iz stručnih predmeta. Imamo učenike koji su uspješni na takmičenjima iz srpskog jezika. Riječ je o ljubiteljima maternjeg jezika koji su uložili veliki trud”, istakla je Irena Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti u Elektrotehničkoj školi Prijedor.

Članovi sekcije Srpskog jezika

Ponos ne krije ni Zoran Mršić, direktor Elektrotehničke škole, koja broji 407 učenika.

Ova srednja škola jedna je od najopremljenijih u Srpskoj, a obrazovanje se realizuje kombinovanjem stručno-teorijske i praktične nastave. Ova Škola posljednjih godina postaje interesantnija i za djevojčice.

“Jesmo tehnička škola, ali uspjesi iz opšteobrazovnih predmeta su nam itekako bitni. Pokazali smo da škola pruža širinu u pogledu sricanja znanja i kvalitetnijeg pripremanja naših učenika i budućih studenata za neko buduće zanimanje koje ne mora biti iz oblasti elektrotehnike. Čestitam učenicima i profesorima na ovom uspjehu”, dodao je Mršić.

Pored republičkog takmičenja, učenici Elektrotehničke škole iz Prijedora predstaviće se i na Sajmu inovacija “INOST MLADIH” u Banjaluci.

Izvor: kozarski