Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević i predsjednik Skupštine grada Prijedora Igor Kneginjić prisustvovali su obilježavanju Dana opštine Novo mesto.

Tim povodom održana je svečana akademija na kojoj su uručena priznanja zaslužnim građanima ove slovenačke opštine te uručena plaketa počasne građanke Novo mesto Branki Bukovec.Riječ je o jednom od vodećih stručnjaka u oblasti razvoja i unapređenja dobrovoljnog i humanitarnog rada, kulturno-umjetničke integracije, formiranja grupa za samopomoć, pomoć izbjeglim licima na lokalnom, nacionalnom i širem balkanskom okruženju.

Branka Bukovec bila je rado viđen gost u Prijedoru gdje je sa Udruženjem Slovenaca “Lipa” bila jedan od začetnika uspostavljanja prijateljskih odnosa Prijedora i Novog mesta, a dovodila je mnogobrojne delegacije u Prijedor koje su bile dio programa naših gradskih manifestacija kao što je recimo LJeto kulture u Prijedoru.

Svečanoj akademiji je prethodio prijem u kabinetu župana Novog mesta na kojem su goste dočekali podžupani Sara Tomšič i Urban Kramar.
Grad Prijedor i opština Novo mesto, koja je proslavila 658.godinu postojanja, su partnerski gradovi te se obje strane raduju intenziviranju saradnje na društvenom, kulturnom sportskom ali i privrednom planu.

Izvor: prijedorgrad