Zamjenik gradonačelnika Prijedora, Žarko Kovačević, inače visoki funkcioner Ujedinjene Srpske u tom gradu, podnio je ostavku na sve stranačke funkcije i napustio US, saznaje Srpskainfo.

Pored Kovačevića, prema saznanjima našeg portala, na izlaznim vratima Ujedinjene Srpske nalazi se još jedan istaknuti član te stranke u Prijedoru, Mladen Unijat, a, prema tvrdnjama odlično obaviještenih izvora Srpskainfo, nije isključeno da će još nekoliko stranačkih funkcionera iz te lokalne zajednice napustiti stranku Nenada Stevandića.

– Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić tražio je od Žarka Kovačevića da podnese ostavku na sve stranačke funkcije, a od aktuelnog zamjenika gradonačelnika Prijedora partijski šef tražio je i da se povuče sa mjesta zamjenika gradonačelnika koje je dobio zahvaljujući stranačkoj pripadnosti. Međutim, kako sada stvari stoje, teško da će se Kovačević odreći fotelje u prijedorskoj gradskoj upravi – tvrde naši sagovornici.

O ovome je Srpskainfo pokušala da dobije komentar od Kovačevića, ali je on bio nedostupan.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić takođe se nije javljao na naše telefonske pozive.

S druge strane, Mladen Unijat, koji je prema našim informacijama takođe na izlaznim vratima US, odbio je da o tome uopšte razgovara, jer je, kako tvrdi, naša medijska kuća, u prošlosti, „skrnavila njegovo ime“?!

– Kad sam bio nezavisni kandidat za gradonačelnika Prijedora vi ste, kao i još neki mediji, skrnavili moje ime. Zbog toga ne želim da vam dajem bilo kakve izjave – kaže Unijat.

Izvor: Srpskainfo