Košarkaši Prijedor-Spartaka, u drugom meču polufinala doigravanja, u Bijeljini su, rezultatom 90:59, porazili Radnik BN Basket. Prijedorski majstori košarke superiorno su otvorili meč i nakon 10 minuta imali rezultat 42:16.

U nastavku Radniku je pripala druga i treća četvrtina (17:11,18:16). Prijedor-Spartak je rezultatom 21:18 dobio treću četvrtinu. Fenomenalno veće imao je Nemanja Stanković koji je postigao 42 koša (12 trica). Bojan Lulić je postigao 14, Aleksandar Ivetić 9, Kolja Vučinić 8, Ognjen Kragulj 6, Lazar Dražić 5, Sergej Todorović 4 pogotka.

Trener Danilo Palalić čestitao je igračima na svemu prikazanom u dosadašnjem dijelu Prvenstva. Ponosan je na to što su obezbijedili finale za prvaka Republike Srpske. Želi iskoristiti tu priliku da izbore plasman u Premijer ligi BiH. 0 utakmici protiv Radnika kaže:

– Odigrali smo jako dobro. Koncentracija, želja i energija su bile na visokom nivou. Bili smo rasterećeni, rastrčani i Šuterski raspoloženi. Dobra odbrana na početku susreta nam je dala stabilnost i dosta poena iz kontranapada, a na to se nadovezao i šut za 3 poena – rekao je Palalić.

Dodaje da će se odmoriti dva dana i potom spremati za finale.

Drugi finalista biće poznat nakon trećeg meča Rogatica-Drina (Zvornik).

Izvor: kozarski