Snimak ubistva poznatog hrvatskog kriminalca Tomislava Sablja (41) u noćnom klubu “Ric” objavljen je na društvenim mrežama.

Sabljo je ubijen u subotu u 4.40 sati nakon sukoba sa pripadnicima obezbjeđenja, a za sada su uhapšena dvojica osumnjičenih.

Za ubistvo je osumnjičen Kristijan Knego (37), šef obezbjeđenja kluba, a uhapšen je i i Dorijan Mraković (26), suspendovani službenik zagrebačke policije, koji mu je kobne večeri dao pištolj iz koga je pucao.

Na snimku se vidi kako Sablju gura nekoliko muškaraca dok po svaku cijenu pokušava da se dočepa revolvera. Na kraju mu je revolver završio u ruci, ali to je za njega bio koban trenutak jer mu Knego prilazi sa pištoljem i ispaljuje nekoliko hitaca. Sabljo se nakon prvog hica okrenuo, ali su ga još dva pogodila u leđa dok je padao prema podu.

Dobro poznat policiji

Sabljo je bio dobro poznat policiji.

Bio je jedan od vođa kriminalne grupe koja je dopremila 16 tona marihuane iz Albanije čija je vrijednost bila oko 11 miliona evra. Banda se bavila i namjernim paljenjem vozila ljudi koji su se zamjerili vođama kriminalne grupe.

Sabljo je duže vrijeme proveo u istražnom zatvoru u Remetincu. Pušten je u decembru 2021. godine jer mu je istekao maksimalni istražni zatvor, međutim, manje od nedjelju dana kasnije ponovo je završio iza rešetaka zbog pokušaja iznude.

Izvor: Kurir