Danas su počeli radove na izgradnji vodovodne mreže za preostalih tridesetak domaćinstava u naselju Čarakovo – Gornje Polje.

Za te namjene, iz gradskog budžeta biće izdvojeno 21.000 KM.
U ovom naselju je dosta toga urađeno, rekao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je prisustvovao uvođenju u poslove izvođača radova.
“Drago mi je što smo naišli na razumijevanje mještana. U svim mjesnim zajednicama radimo na rješavanju infrastrukturnih problema. Negdje smo asfaltirali, negdje radili rasvjetu, negdje niskonaponsku mrežu. U Čarakovu je problem bila voda, a to će biti trajno riješeno ovim projektom”, rekao je gradonačelnik Slobodan Javor.
On je podsjetio da se narednih dana nastavlja asfaltiranje putnih pravaca u prijedorskim naseljima.

“Ovo je nastavak izgradnje vodovodne mreže u Čarakovu, koje će u potpunosti biti pokriveno gradskim vodovodom. Prije pet godina je to urađeno, ali je ostalo tridesetak domaćinstava u Gornjem Polju bez gradske vode”, rekao je Mithet Musić, predsjednik Savjeta MZ Čarakovo.
Ova aktivnost je realizacija amandmana koji je ranije bio usvojen na inicijativu tadašnjeg odbornika Mirsada Duratovića, da se riješi vodosnabdijevanje ovog dijela Čarakova.
“Konačno da Čarakovo riješi dugogodišnji problem. Pred nama je realizacija mnogih projekata, u saradnji sa Federalnim ministarstvom za izbjegla i raseljena lica i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH. Grad Prijedor će udružiti sredstva, tako da u toku ove godine u Čarakovu i mnogim drugim povratničkim naseljima završimo projekte koji dugo čekaju na realizaciju”, rekao je Mirsad Duratović, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.
Rok za završetak radova koje izvodi preduzeće ” Prijedorputevi” je 60 kalendarskih dana.

Izvor: prijedorgrad