U Prijedoru je održana svečana akademija povodom obilježavanja 16. maja – Dana grada, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je istakao da je Prijedor regionalni centar koji raste i razvija se sa Republikom Srpskom.

On je istakao da će ovaj grad izgradnjom auto-puta Banjaluka-Prijedor postati znatno zanimljivije mjesto, sa svim predispozicijama da postane razvijena destinacija.

Dodao je da u Prijedoru ima znatan broj investitora i investicija, te da je siguran da će izgradnjom auto-puta cijela regija dobiti novi zamah daljeg razvoja.

– Prijedor u narednom periodu ima sve predispozicije da postane jedna razvijena destinacija u koju će se dolaziti, u kojoj će se ostajati i u kojoj vrijedi živjeti – poručio je Višković.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor rekao je da je proteklu godinu obilježilo mnoštvo početih, završenih i projekata koji su u toku, kako infrastrukturnih, tako i kapitalnih.

On je istakao da mnogi od ovih projekata ne bi mogli biti završeni bez velike podrške republičkog nivoa.

– Ponosni smo na to da sve projekte u ovom gradu radimo odgovorno i u dogovoru sa našim sugrađanima. Svi prijedlozi mještana koji su došli ispred mjesnih zajednica su uvaženi – rekao je Јavor.

Ministar sporta i omladine Srbije Zoran Gajić rekao je da su Srbi u Srbiji i Srpskoj jedan narod i da će to uvijek biti.

Nagrada grada dodijeljena je posthumno Ljubiši Aramandi, Plaketa grada Domu zdravlja, a Povelja počasnog građanina grčkom ambasadoru u BiH Dimitriosu Papandreuu.

Autor: RTRS