Skupština prijedorskog Aero kluba izabrala je Sinišu Vujakovića za novog predsjednika ovog najtrofejnijeg kluba u našem gradu. Novoizabrani predsjednik predočio je prioritete u radu nove uprave.

„Imamo velike planove. Prvi i osnovni je da stvorimo formalno-pravne sistemske uslove da na ovom aerodromu više nikad niko ne pogine. Da ne izgubimo nijednog brata po nebu. Drugi centralni zadatak je da napokon, u saradnji sa gradskim vlastima, sistemski riješimo problem Aero kluba. Problem koga se nijedna opštinska, odnosno gradska vlast nije prihvatila, od rata naovamo. Treći naš krupni strateški zadatak je da spriječimo osipanje članstva, to jest da podmladimo i omasovimo članstvo“, rekao je Siniša Vujaković.

Jedan od krupnijih zadataka, koji, kako je rekao, Vujaković smatra i svojom ličnom obavezom, je da isprave nepravdu koja im je učinjena kategorizacijom sportskih organizacija.

„Degradirani smo u kategoriju četiri, zajedno sa rekreativcima. Opšte je poznato da smo najuspješnija sportska organizacija u ¡storiji ovog grada. Ovo možda jeste spisak želja, ali imam Upravni odbor u kojem vidim sponu mladosti i iskustva, vidim stručnu kompetenciju i političku moć i vjerujem da ćemo, udruženim snagama, uspjeti da odvedemo Aero klub u neka bolja vremena“, naglasio je Vujaković.

Izvor: kozarski