Sa velikim nestrpljenjem fudbaleri Omarske i njihovi navijači očekuju današnju derbi utakmicu protiv domaćeg Rudar Prijedora.

Jesenas, pred 1.300 gledalaca, Omarska je golom Milana Vračara(78.minut) slavila rezultatom 1:0. Povoljnom rezultatu nada se kapiten Vladan Anđić.

“Iskreno, ako nas vrijeme posluži, siguran sam da će naši navijači učiniti da se u Prijedoru osjećamo kao domaćini. Ekipa Rudara je odlična ekipa, sa pojedincima koji su igrali ili zaslužuju da igraju viši rang. Utakmica je bez opterećenja i za nas i za njih te dobar fudbal neće izostati. Nemamo previše uspjeha u gostima ove sezone, ali igramo otvoreno, napadački, a i Rudar je takva ekipa, tako da sam siguran da nas očekuje poneki gol, nadam se jedan više u njihovoj mreži. Mi bismo sa pozitivnim rezultatom došli u mirnu zonu, riješili bismo opstanak što će nam sigurno biti ogroman motiv u ovoj utakmici. Naš susret u Omarskoj je bio praznik fudbala, nadam se tome i danas. Neka pobijedi spretniji”, kaže Anđić za naš portal.

Fudbaleri Rudar Prijedora su rekorderi Lige po broju od 10 remija.

Protiv Omarske žele tri boda kaže kapiten Nemanja Marić.

“Očekuje nas teška utakmica. Ekipa Omarske je kvalitetna ekipa, poštujemo je. U gradskom derbiju samo nas zanimaju tri boda.Potrudićemo se da uradimo što je u našoj mogućnosti da pobjedimo”, kaže Marić.

Trenutno Rudar Prijedor, sa 49 bodova, zauzima šesto mjesto, a Omarska (35) je četrnaesti tim Lige.

Izvor: kozarski