Srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca jer bi to značilo da će u budućnosti imati katastrofalne pozicije koje će dovesti do njegovog nestanka, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodik je napomenuo da “to podrazumijeva stalnu borbu protiv kolonijalne uprave koju promovišu kancelarije američke i britanske ambasade ovdje, a koje prate satrapi većine drugih evropskih zemalja koje ne smiju da se pobune”.

– Na Zapadu danas kažu da neće da razgovaraju sa nama, a ako ja razgovaram s nekim drugim, to za njih nije prihvatljivo, nego nam još nameću rješenja – istakao je Dodik.

 

Dodik je poručio da su njegove posjete Rusiji i Azerbejdžanu bile veoma uspješne.

– Republika Srpska je pokazala svoj značaj kroz te sastanke – naveo je Dodik.

Dodik je naglasio da je “ključan bio sastanak s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je trajao više od sat vremena”.

– To je bio dijalog o različitim pitanjima. Predsjednik Putin razumije situaciju i Srpska neće ostati sama. Sa Putinom sam razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja Srpskoj, pa i u vezi s imovinom – precizirao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je po povratku iz Rusije i Azerbejdžana u Beogradu prisustvovao skupu “Srbija nade”.

– Skup je bio veličanstven. Ogromna masa ljudi puna energije i želje da Srbija bude stabilna, mirna i pomirena i to je ono što je osnovna poruka skupa – ocijenio je Dodik.

Autor: RTRS