Transparent umbrella under heavy rain against water drops splash background. Rainy weather concept.

U nastavku juna na prostoru Bosne i Hercegovine i dalje nema stabilizacije vremenskih prilika, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda FBiH

Kako je prognozirano, kiša, kraći, nerijetko i obilni pljuskovi kao i povremena grmljavina praćena gradom mogući su i narednih deset dana.

Iako su padavine u navedenom periodu izvjesne, kiša će prostorno i količinski biti neujednačena kako u Bosni, tako i na jugu Hercegovine, navode iz Zavoda.

Više izgleda za grmljavinsko nevrijeme postoji u centralnoj i istočnoj Bosni. Sunčani periodi neće izostati, ali neće biti ni cjelodnevni. Najveća mogućnost za sunčane periode je u jutarnjim satima. Temperature vazduha biće u granicama ili nešto više od prosjeka za ovo doba godine. Takođe, kako se navodi u prognozi, vjerovatnoća pojave vrelih dana je mala.

Jutarnje temperature vazduha variraće od 13°C do 18°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 21°C. Najviše dnevne temperature biće pretežno između 18°C i 24°C, na jugu zemlje do 27°C, navodi se u prognozi za narednih deset dana juna.

Izvor: banjaluka.net