Grigor Dimitrov, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Danil Medvedev, Feliks Ože Alijasim, Nik Kirjos i još bar šest, sedam tenisera koji su se pojavili u posljednjih desetak godina najavljivani su kao predvodnici novog talasa, momci koji će sa trona skinuti “veliku trojku”.

Ipak, jedan član “najjače postave” u istoriji tenisa odolio je novim generacijama i pokazao im da trebaju jesti “još pure”.

Novak Đoković je apsolutni teniski kralj, a na ovogodišnjem Rolan Garosu ima priliku da i po broju grend slem titula to dokaže.

Kao što vjerovatno i vrapci na grani znaju, srpski as ima 22 krune isto koliko i Rafael Nadal, a na putu do apsolutnog rekorda stoje mu još dvije prepreke.

Najteža moguća u ovom trenutku danas je pred njim, a zove se Karlos Alkaras. Španski tinejdžer na dobrom je putu da postane dugogodišnji svjetski broj 1, jer ono što pokazuje sa svojih 20 godina otkriva da je kvalitetniji, zreliji i posvećeniji od momaka sa iz prve rečenice teksta.

U Pariz je došao kao favorit broj jedan i za sada opravdao tu ulogu, a posebno je briljantna bila četvrtfinalna izvedba protiv Stefanosa Cicipasa. Grk je naspram njega izgledao kao momak koji je negdje oko 200 mjesta na svijetu, a u stvari je bio jedan od najvećih favorite za ulazak u samu završnicu. Poslao je popularni Karlitos poruku Đokoviću i pokazao da je spreman za velike stvari. Koliko velike saznaćemo danas kada je obračun svih obračuna.

U “sudaru generacija” kako su strani mediji nazvali ovaj meč favorit je Alkaras. Vjerovatno i s pravom jer je ove sezone na šljaci osvojio Barselonu i Madrid, te u Parizu pokazao zašto je broj 1.

Ipak, nešto se pita i Đokovića. Srpski as je imao dosta problema na najsporijoj podlozi, nadovezala se i povreda lakta, ali nas je navikao da je najbolji kada je najpotrebnije i najvažnije. A trenutak je itekako važan, preloman za istoriju. Kako je vrijeme na Rolan Garosu prolazilo Đoković je igrao sve bolje, a današnji rival iziskuje njegovu najbolju verziju. Sigurno je da neće biti lako, ali ne treba zaboraviti da su grend slemovi Novakov dnevni boravak i da na njima pokazuje zašto je godinama na vrhu ili u samom vrhu svjetskog tenisa.

Ispratio je Đoković mnoge u istoriju, zašto ne bi i momka koji je projektovan da vlada bijelim sportom u godinama koje su pred nama. Neka sačeka još malo…

Izvor: Srpskainfo