lustracija; Foto: fizkes/Shutterstock

Šta tera muškarca da ostavi ženu koju voli? Razlozi koji teraju muškarce na to uvek mogu da budu različiti…

Postoji nekoliko jasnih razloga zbog kojih mogu da odluče da odu umesto da ostanu i pokušaju da poprave svoj odnos.

U nastavku teksta saznajte pet uobičajenih razloga zašto muškarci napuštaju žene koje vole.

1. Poteškoće s emocionalnim povezivanjem

Dok žene obično veruju da muško ponašanje nije diktirano emocijama, to je ipak suprotno tome. Muškarcima su potrebne pozitivne emocionalne veze kako bi želeli da ostanu u vezi. Žene često imaju potrebu da kažu sve što osećaju u određenom trenutku, ostavljajući ga iscrpljenim i nespremnim. Ako se muškarac oseća kao da će partnerka verbalno da ga napadne jer joj je otvorio dušu, na kraju će da se zatvori u sebe i svoje emocije će usmeriti unutar sebe. To dovodi do emocionalnog nakupljanja.

2. Osećaju da su projekat

Žene imaju tendenciju da pokušaju da ‘poprave’ muškarca s kojim se upuste u vezu. Jednom kada žena oseti da od svog muškarca ne dobija ono što zaslužuje, često će od njega zahtevati da se promeni. Umesto da učinkovito i smireno komunicira o svojim potrebama, ona može neprestano da zanoveta svom muškarcu. Vremenom će ovaj pritisak za promenom postati snažan motiv za muškarca da napusti vezu. Ako ne može da vas usreći, onda nema razloga da ostane s vama.

3. Strah od gubitka slobode

Mnogi ljudi vide strah od gubitka slobode, ali to nije nužno. Ako se muškarac oseća zarobljenim u vezi sa ženom koju voli, ali koja takođe uvek želi da zna gde je, šta radi i gde ide, manje je reč o strahu od obavezivanja, a više o gubitku slobode. Naravno, svaki odnos bi trebalo da uključuje ​​privrženost jedno drugome, ali nerazumno je da bilo koji od partnera drugog tretira kao dete.

4. Duboka izdaja

Ako muškarac otkrije da ga njegova partnerka vara ili laže, verovatno je da će je ostaviti iako je još uvek voli. Muškarcima je lakše da ostave žene ako saznaju da su prevareni. Kao i u svakoj zdravoj vezi, odanost i poverenje su izuzetno važni i mogu prekinuti vašu vezu.

5. Seksualno nezadovoljstvo

Seks je vrlo važan u svakoj romantičnoj vezi. Muškarci su vođeni željom za reprodukcijom i pronalaženjem emocionalnog zadovoljstva s partnerkom sa kojom uživaju u seksu. Komunikacija i otvoren um mogu mnogo da doprinesu održavanju veze uzbudljivom. Ako je seks dosadan i rutinski, muškarac može da pronađe izgovor za odlazak bez obzira na količinu ljubavi.

Izvor: Tuzlanski.ba/prva.rs