Na području u nadležnosti Policijske uprave Prijedor u maju je iz saobraćaja isključeno 211 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstom alkohola, saopšteno je danas na konferenciji za novinare predstavnike ove uprave u Prijedoru.

Ukupno je tokom maja iz saobraćaja isključeno 47 vozila i 245 vozača, a najviše zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Načelnik Sektora policije Zoran Jež rekao je daje su u maju evidentirane 73 saobraćajne nezgode od kojih jedna sa poginulim licem.

“Saobraćajne nezgode u devet slučajeva su prouzrokovati vozači koji su bili pod uticajem alkohola. Karakteristično je da imamo smanjenje saobraćajnih nezgoda koje su prouzrokovati vozači do dvije godine staža, odnosno mladi vozači”, rekao je Jež.

Načelnik Policijske uprave Dragan Milojica rekao je da je održana povoljna bezbjednosna situacija i daje ukupna rasvjetljenost krivičnih djela 90,8 odsto.

On je precizirao da je od 76 krivičnih djela, 20 bilo po nepoznatom izvršiocu, a ukupna rasvijetljenost po nepoznatom izvršiocu je 65 odsto.

“Evidentirano je jedno krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, koje je počinilo lice iz Prijedora i protiv kojeg je nadležnom tužilaštvu dostavljen izvještaj i određena mjera pritvora”, rekao je Milojica.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan naveo je daje u maju evidentirano pet krivičnih djela privrednog kriminaliteta, od čega su četiri koruptivnog karaktera, a materijalna šteta i protivpravno stečena imovinska korist 21.907 KM.

“Evidentirana su četiri krivična djela i deset prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, od tri lica oduzeto je ukupno 100 grama marihuane, a od jednog 12 grama kokaina“, naveo je Karan.

Iz Policijske uprave Prijedor apeluju da građani, s obzirom na predstojeću turističku sezonu i godišnje odmore, u slučajevima dužeg odsustva iz stambenih objekata, preduzmu sve potrebne mjere da zaštite svoju imovinu.

Iz ove uprave su podsjetili građane na mogućnost korištenja usluge SMS servisa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kad je riječ o ličnim dokumentima.

Izvor: SRNA/kozarski