Informativno poslovni centar “Kozarski vijesnik”, u čijem sklopu djeluje i Radio Prijedor, uputio je reakciju na tekst o sjednici Skupštine Grada Prijedora, koji je objavljen juče na Srpskainfo.

eakcija se odnosi na dio teksta pod naslovom “Trla baba lan”, u kojem se navodi da je radio prenos skupštinske sjednice prekinut za vrijeme diskusije opozicione poslanice Biljane Knežević, da bi potom bio nastavljen.

– Paušlane i neprovjerene informacije da je lokalni Radio Prijedor naprasno prekinuo prenos Skupštine grada Prijedora posvećene rudarstvu, u trenutku kada je na temu potencijalnog rudnika u Bistrici govorila odbornica Biljana Knežević, ne možemo nikako drugačije protumačiti negokao zlonamjerne i kao još jedan udar na ovu medijsku kuću – navodi se u reakciji.

Urednički kolegijum IPC “Kozarski vijesnik” objašanjava da se prekid prenosa desio zbog, kako navode, “prekida interneta” i to u dva navrata: tokom diskusije odbornice Biljane Knežević i tokom izlaganja gradonačelnika Slobodana Javora.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
Biljana Knežević

– Korektno godinama vršimo prenos Skupština lokalnog parlamenta. I pri tom ni jednom, nismo namjerno prekinuli ničije izlaganje – navodi se u reakciji.

Iz redakcije Srpskainfo poručuju da autorka teksta nigdje nije spomenula “namerni prekid”, nego je samo konstatovala činjenicu da tokom izlaganja odbornice opozicije prenosa nije bilo.

Više slušalaca Radio Prijedora je potvrdilo da je, dok je govorila Kneževićeva, na radiju emitovana muzika. Ispostavilo se, dakle, da je diskusija Biljane Knežević ipak bila “trla baba lan”, bar što se tiče javnosti, odnosno slušalaca Radio Prijedora, jer je oni nisu mogli čuti riječi ove odbornice.

Izvor: Srpskainfo