Јedna od domaćih destinacija svakako je Kozara. Osim standardne zimske i ljetne ponude koju vole domaći turisti, sve je više interesantna destinacija turistima iz brojnih krajeva svijeta. Zbog prepoznatljivosti i očuvanih prirodnih ljepota koje turistima nude kvalitetan boravak u šumi, unapređena je i savremena turistička ponuda.

Ko jednom dođe i osjeti prirodu, miris biljaka i čist vazduh u oazi mira, uvijek se tu vrati. Tako posjetioci opisuju vrijeme koje provode na planini Kozari.

U srcu Nacionalnog parka na Kozari, u okruženju borove šume, od ove sezone, posjetioci će moći da uživaju u hotelskom smještaju. Tu je 30 soba sa luksuznim apartmanima, moderni spa centar sa bazenima i saunama, toplim klupama i teretanom. Uvršteni su svi sadržaji koje zahtijeva savremeni turizam. Za ljubitelje dobre hrane i pića, gurmane, ali i za one koji uživaju u kvalitenim domaćim aperitivima, tu je i tradicionalni kozarski meni.

-Nacionalni park nudi predivne šetnje, vožnje bicikla i slično, a ovi koji dođu kod nas probaju specijalitete ili probaju naše usluge vrlo su zadovoljni, dolaze, iamo visoke ocijene i na bukingu i na mapama, tako da gosti se vraćaju – naglašava Vladislav Mirković, upravnik hotela “Bijele Vode”.

Dok gurmani uživaju u tradicionalnim jelima, za one aktivnije, skijanje i zimski sportovi neizostavan su dio turističke ponude Kozare koja je najprivlačnija domaćim turistima. Strani turisti najčešče dolaze tokom ljetnih dana. Samo prošle godine na Kozari je boravilo više od 90.000 turista.

– Imamo avantura park od avanturističkih sadržaja, imamo zahtijevne planinarske staze, bicikala – nabrojio je Božidar Nikoletić, direktor Nacionalnog parka Kozara.

Prirodni potencijali, 66 kilometara uređene pješačke staze, nekoliko trim staza, biciklističke staze, samo su dio ponude u prirodnoj oazi mira, planine Kozare. Sve to, uz čist kiseonik podsjeti um i tijelo da je ova priroda vrijedna ponovnog susreta.

Autor: RTRS